Før Bangla rundrejsen

På besøg hos Popy

På besøg hos Popy

Popy inviterede os på middag. Vi fremrykkede middagen, så vi kunne komme på vores bangla rundtur. Her ses vi sammen med et udsnit af Popys familie. Det var ekstra hyggeligt at besøge Popy (de har ikke noget TV til at forstyrre). Vi fik en dejlig middag og havde et par hyggelige timer sammen med Popy og hendes familie.

Mreduls mor og hønen

Mreduls mor og hønen

Her ses vores dejlige nabo, Mreduls mor, i fuld gang med at plukke en høne.

Nomita og hendes familie

Nomita og hendes familie

Nomita er madmor i Birganj og sørgede god for os i det lille døgns tid vi var der. Her er vi forbi hendes hjem for at afregne. Nomita ses sammen med datteren Mejse og Mejses far/Nomitas mand.

Landsby idyl

Landsby idyl

Her ses en ”gårdsplads” mellem vejen som vi kommer kørende på og husene. ”Gårdspladsen” er fyldt med aktivitet fra tørring af majs til børn som vist er i gang med at lege.

Templet Kantanagar

Templet Kantanagar

Interessant at se templet. Det er meget begrænset, hvor meget der er at se. Jeg købte 2 hvide og 2 røde armbånd, i plastik. Det har jeg fået mange roser for efterfølgende. Gifte hinduer går med sådan 2 armbånd. For mig er det de danske nationalfarver (fra vores flag).

En cykel med hoejtaler

En cykel med hoejtaler

Vi tog ud og så Kantanagar templet. Moni, Nipun og Morten på en cykelvan og Kirstine, Rikke og jeg på en anden cykelvan. Kantanagar ligger ca. 5 km fra Birganj. Den første halvdel af vejen er på landevej og herefter er det ud på en mindre vej gennem et par små landsbyer. Her ses en cykelvan med megafon. Meget af det der bliver sagt er muslimsk propaganda. Jeg forstår selvsagt intet.

Træf i Birganj

Træf i Birganj

Efter besøget hos principalen tager Rikke og jeg til Birganj for at mødes med Moni, Kirstine, Morten, Nipun, Rikke, David og mig. Vi havde nogle hyggelige timer sammen i et lille døgns tid.

Principalen og mig

Principalen og mig

Her ses jeg fotograferet ved siden af principalen i hans hjem. Smukt med en buket blomster imellem os.

På besøg hos principalen

På besøg hos principalen

Når vi besøger et bengalsk hjem, så kan vi være sikker på at fjernsynet kører eller det bliver tændt, når vi træder ind ad døren. Det er virkelig et statussymbol for dem. Her er vi på besøg hos principalen, hvor Krishnas 2 døtre sidder og ser TV. Mange har også DVD afspiller og så ser vi ellers, hvis de har nogle optagelser som kunne have interesse for os ellers som regel en indisk film.

Lærer Krishnas hus

Lærer Krishnas hus

Vores besøg hos lærer Krishna var over 2 dage, da vi den efterfølgende dag var inviteret til middag hos principalen som bor i nærheden af Krishna. Her er vi lige ved at være klar til at tage over til principalen. Krishnas ældste datter Pael ses til højre i billedet bærende på en flaske vand, så vi også kan få lidt at drikke.

Nysgerrige landsbybeboere

Nysgerrige landsbybeboere

Under besøget hos Gobanda gik vi en tur for at se ”Missionen”. Turen gik gennem en landsby med bambushytter og her ses flere af landsbyens beboere som nysgerrigt kiggede på os og sagde et par ord, hvis de kunne bare lidt engelsk.

En bengalsk kørestol

En bengalsk kørestol

Mange vil gerne have besøg af os, så om eftermiddagen var vi til te hos Gobanda som står for det administrative på skolen. På vej til Gobanda så vi denne mand i kørestol.

Lærer Krishna i køkkenet

Lærer Krishna i køkkenet

Lærer Krishna fra SMS Pirganj inviterede os på middag og den invitation takkede vi pænt ”ja tak” til. Her er krishna i gang med at kokkerere en velsmagende middag til os.

Posthuset i Pirganj

Posthuset i Pirganj

Principalen tog os med til et uddannelseskontor som det det gjaldt om at lære godt at kende og være på god fod med. På vores tur til uddannelseskontoret kørte vi forbi posthuset i Pirganj.

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.