Archive for the ‘Picnic’ Category

Picnic

Musik i bussen hjem

Musik i bussen hjem

Bandet som spillede til picnicen var i den samme bus som vi var hjem. De var helt vilde for, at vi skulle synge nogle sange for dem, så det gjorde vi og de riggede selvfølgelig lige en mikrofon til, så vi skulle synge i mikrofon. Efter nogle numre, så underholdt de os – og der var virkelig gang i den bagerste del af bussen. Jeg tror, at der var nogle af dem oppe foran som var meget trætte af os. På hjemturen kørte vi via Dinajpur, hvor en bankchef, hans kone og musikken skulle af, så busturen hjem tog 3 timer. Vi var begge trætte, da vi nåede hjem efter at have været på picnic i 14 timer inkl. busturen ud og hjem.

Dansegulvet

Dansegulvet

Her ses 2 bengalske mænd som fører sig frem på dansegulvet.

Underholdning

Underholdning

Udover diverse selskabslege, så var der også levende musik til picnicen. Her ses en dejlig trommespiller. Han gik virkelig op i med liv og sjæl at spille på sin tromme.

Sohan og hans søster

Sohan og hans søster

Så er søsteren som bor og studerer i Rangpur kommet. Jeg har valgt netop dette foto, da bengalere ellers altid ser så alvorlige ud, når de bliver fotograferet, da de ikke må vise tænder og her har jeg formået både at fange søster og bror med et smil på læben.

Resten af gæsterne blev bespist siddende på tæpper på jorden og i flere hold.

En del af gæsterne bespises

Resten af gæsterne blev bespist siddende på tæpper på jorden og i flere hold.

Vi spiste til højbords

Vi spiste til højbords

Vi blev placeret til højbords sammen med vores nabos chefer fra banken. Vores nabo sad ingen gang med til bords.

Og der kokkereres på livet løs

Og der kokkereres på livet løs

Mad til 75 gæster kræver nogle store gryder. Her koges ris. Bemærk, at kokken er en mand, ellers er det altid kvinden som står for køkkenet i de bengalske hjem.

Vandland kun for dem med en tap

Vandland kun for dem med en tap

Vandlandet i parken er kun for mænd. Her ses 4 af slagsen.

En bengaler kysser en statue

En bengaler kysser en statue

Det kunne virkelig få smilet og grinet frem hos bengalerne, da denne bengaler kyssede statuen. Det var et hit.

Endnu en bus i forlystelsesparken

Endnu en bus i forlystelsesparken

Mange busser kom med bengalere til forlystelsesparken. I Bangladesh sidder der også typisk passagerer på taget af bussen. Manden som hænger i døren til højre i fotoet kalder jeg ”Det levende sidespejl”. ”Det levende sidespejls” opgave er at hjælpe chaufføren med at se. Når ”dørmanden” banker 3 gange på bussen, så betyder det, at der er en som gerne vil overhale, bank 2 gange betyder, at der er fri bane til at overhale og  et bank betyder, at der er en eller flere som vil med bussen.

Og der arbejdes

Og der arbejdes

Lige uden for forlystelsesparken som er for de bedre stillede ses, hvordan der knokles løs – hvad ”mudder”arbejdet lige skal føre til, ved jeg ikke.

Picnic i sari

Picnic i sari

En så stor begivenhed som en picnic kræver sari, så her ses Rikke i sin lilla sari og jeg i min røde sari i forlystelsesparken.

Udlændinge vækker opsigt

Udlændinge vækker opsigt

Bengalerne ikke bare kigger, de glor. Her er det Rikke som er centrum for bengalernes gloen. Flere af de unge mænd med en mobil fotograferer Rikke. Som hvide udlændinge bliver vi båret på hænder og fødder i dette hjertevarme land.

Sohan og hans familie

Sohan og hans familie

Vores nabo som ejer huset vi bor i, blev forfremmet i banken og i den anledning blev vi inviteret på picnic. Først blev datoen flyttet, da det ikke var muligt at få 3 busser til 75 gæster.  Den næste annoncerede dato var vi forhindret og da det betyder uendeligt meget for dem at have udlændinge med, så blev datoen flyttet til en dag, hvor vi kunne. Vores nabo, manden i den lilla skjorte (far til Sohan fra standard 4) med sin kone til venstre og sine 2 sønner til højre – den yngste er Sohan og Sobo er den ældste. Datteren er endnu ikke kommet. Vi kørte 2,5 time i bus til en forlystelsespark i nærheden af Rangpur, hvor picnicen skulle holdes.