3. Thailand

Kim og John, begge danskere

Kim og John, begge danskere

 

Juleaften 2003 fejrede jeg med Kim og en flok thaier i et lokalt supermarked. Kim, som er et menneske, jeg virkelig beundrer. Kim har tidligere været afhængig af stoffer og alkohol og har i snart 15 været clean. Kim er sågar holdt op med at ryge for 4 år siden. John er en af Kims gode venner som også har været afhængig. De er begge på førtidspension. Vi spiste den skønneste vegetar buffet på restauranten  Khum Chum. Godt at se Kim igen. Kim gav mig bogen ”Jeg fik nok af forstillelsen” af Bob Earll som jeg med stor interesse har læst.

Munke

Munke

Her ses et par thailandske munke som har indtaget hver deres gynge på en parkeringsplads i Baan Tamai, en handicraft village, 20 km syd for Chiangmai.

En lukket butik i Thailand

En lukket butik i Thailand

Her ses en måned at vise, at en butik er lukket. Der hænges et klæde op foran butikken – enkelt og på ingen måde særlig tyverisikret…

Templet Doi Suthep

Templet Doi Suthep

Det er vist 3. gang jeg besøger Templet Doi Suthep som ligger oppe i bjergene. Herfra er der en skøn udsigt til Chiangmai. Vi var her en lørdag og det vrimlede med gæster, måske fordi der var gratis mad. Vi fik en skøn frokost her. Vi hyrede vores egen song tao (taxa) til at køre os derop og gav 500 bath (under kr. 84 for os alle 4) for denne tur uanset hvor lang tid, vi gerne ville være der. Doi Suthep er meget turistet, smuk og lidt for pengefikseret, eksempelvis bønne-/pengetræer og storstilet salg af offergaver.

Mig mellem mine 2 nye veninder

Mig mellem mine 2 nye veninder

Her ses jeg mellem mine 2 nye veninder – Joyce fra Togo og Mary fra Libanon. Begge er par herlige piger på hver sin måde. Joyce er en super frisk pige som tidligere har boet 1,5 år i Bangladesh og nu bor i Pakistan. Hendes mor er en kendt sanger i Togo. Mary håber jeg at besøge, når jeg til efteråret tager med Follow The Women til mellemøsten, hvor vi skal cykle i Libanon, Syrien, Jordan og Palæstina. Togo håber jeg selvfølgelig også en dag at gæste.

Mit hjerte banker fortsat for børn

Mit hjerte banker fortsat for børn

 

På en af mine mange gåture mødte jeg disse to børn. De ville gerne fotograferes og det er så resultatet som du ser her.

Mit hjerte banker for børn

Mit hjerte banker for børn

På Nigth basaren, her en tom bod, hvor jeg hyggede mig med disse 4 skønne børn. Det var et hit for børnene her, at jeg fotografere dem og bagefter viste dem fotoet på skærmen af mit digitale kamera. Hvis de ikke vil smile, når de bliver fotograferet, så kommer smilet frem, når de ser dem selv på skærmen.

Frisøren

Frisøren

Mit hår var blevet for langt, så jeg var en tur hos frisøren. Først sagde jeg ja til at få ansigtsmassage af den stående kvinde til venstre på billedet – det var rigtig godt. Senere klippede Nan, ladyboy, som står med frisørvognen i midten. Efter første frisørbesøg var det for langt, så jeg var til frisøren to gange. Første gang var den største oplevelse. Ansigtsmassage, hårvask, klipning og føntørring for 250 bath (ca. 40 kr.). Hver dag var jeg god ved mig selv. Jeg fik især meget footmassage. Massage, pedicure, manicure og så købte jeg også lidt tøj, blandt andet 5 sommerkjoler.

Sunday market

Sunday market

Hver søndag er der Sunday market i den gamle bydel og det er vokset betydeligt i størrelse, siden jeg sidst var der i december 2003. Her ses en mobil kaffe café på Sunday market.

Songkran

Songkran

Thaiernes nytår hedder Songkran og det bliver fejret med vandkamp i 3 dage i træk og det var netop mens vi var der, at det stod på. Alle som bevæger sig udenfor en dør, er sikker på at blive gennemblødte. Alt som kan indeholde vand, bliver taget brug og salget af vandpistoler stiger markant i disse dage. Nogle gange har vandet, man bliver ramt af en behagelig temperatur, andre gange er det iskoldt. Alle biler med lad er ude at køre – og her ses en af dem. Mange har gummimasker på – om de har en funktion, såsom at undgå at få vand i øjnene, ved jeg ikke.

Agape Home

Agape Home

Agape Home er et børnehjem for 75 børn som enten er HIV/AIDS smittede eller hvis pårørende har HIV/AIDS. Her ses alle de børn, der bor på hjemmet. Under besøget kneb jeg en tåre, da jeg fik fortalt, hvordan en mor blev tvunget til at vælge mellem hendes nyfødte datter eller søn på 5 år og familien. Reelt havde hun intet valg. Så nu bor datteren på Agape Home. Vi blev vist rundt af danske Henning som sammen med sin danske kone har arbejdet som volontør på hjemmet de sidste 3 år og de har ingen planer om at komme hjem til  DK for at bo – deres liv er indtil videre Agape Home.

House of New Hope

House of New Hope

House of New Hope er et sted for enlige mødre og deres babyer/små børn. Mødrene har mulighed for at arbejde om dagen på House of New Hopes kontor, hvor de syr ting som bliver eksporteret, da det giver bedre end, hvis det de syr blev solgt i Thailand. Mens mødrene arbejder, bliver deres børnene passet i House of New Hope. På fotoet ses jeg sammen med pigen Shampu som jeg fik et godt forhold til den formiddag, vi besøgte House of New Hope. Senere på dagen hilste jeg på Shampus mor.

The Garden of Hope

The Garden of Hope

Ligesom vi er volontører i Bangladesh, så er der 6 andre danskere som er volontører på 3 forskellige projekter i Chiangmai i Thailand – og dem besøgte vi selvfølgelig. ”The Garden of Hope” er et drop in center for 30 børn som kommer fra trange kår og som ellers typisk ville leve deres liv på gaden. I centret bliver de beskæftiget som i en SFO derhjemme. Jeg må desværre ikke vise fotos af børnene uden godkendelse, så I må leve med skiltet over indgangen.

Chabe house

Chabe house

For femte gang har jeg netop besøgt Thailand og de 4 af gangene har jeg været i Chiangmai i Nordthailand. Mit første besøg i Thailand var på mit halve års rundrejse i Asien i 1988. Thailand er et pragtfuldt land. 3 af de 4 gange, hvor jeg har været i Thailands anden største by, Chiangmai, har jeg boet på Chaba guesthouse, www.chabehouse.com. På fotoet ser I indgangen til vores toetagers værelse. Hver gang, jeg kommer, så har de udvidet. Her fås den bedste morgenmad og så er der tilmed en pragtfuld have og trådløst internet og flotte, billige værelser. Vi gav 400 bath (svarer til kr. 66 for os begge to) i døgnet inkl. alt det nævnte.